Koření znamená zpestření. Však se říká, že leccos je kořením života, čímž chceme vyjádřit ozvláštnění, posun k lepšímu. Koření umí zdokonalit jídlo, posunout o level výš. Ale také zakrýt, když se nám něco nepodaří. Práce s chutěmi je složitá, koření však pomůže dodat pokrmům nový rozměr. Jak kořením pracovat?
Jednodruhové koření nesmí chybět
Co je koření? Jde o různé sušené bylinky nebo plody, dále různé extrakty. Jimi může být i sůl, která se extrahuje například z moře. Klasické koření, jak jej vnímáme, je skvělé pro to, že jej lze mít po ruce po celý rok. Co by vám nemělo chybět? Určitě majoránka, která dodá skvělou chuť polévkám, zejména bramboračce a různým zeleninovým pokrmům. Bazalka zase nesmí chybět v Itálii. Hodí se do špaget, na pizzu, rajčatové saláty s mozzarellou. Když sušinu zakápnete olivovým olejem, krásně se uvolní chuť jako za čerstva. Bobkový list a nové koření dáváme do omáček jako svíčková a rajská, ovšem vytvoří i zajímavé chutě ve vývaru. Badyán, citronová kůra nebo hřebíček zase ozvláštní víno, takže si můžete dopřát svařák. Jednodruhové koření oceníte při přípravě spousty pokrmů, kterým dáte nové chutě.
Směsi koření kuchyni povznesou
Trápíte se se správným dochucením jídla? Chcete si ulehčit práci tím, že místo mixu spousty surovin použijete pár lžiček koření? Rádi byste ozvláštnili pečené brambory? Pak vsaďte na směsi koření. Populární jsou přípravky na steaky, gulášové koření, americké brambory, směsi na kuře. Specifické jsou adžika, čubrica, garam masala, gyros nebo kari. Uvidíte, že s vařením budete mít hned méně práce. Inspirujte se a nakupte si koření u firmy Apetitos, kde je bohatý výběr kvalitních kořenících produktů, sušené plody, čaje i čokolády. Okořeňte si život kvalitou a poctivou chutí.